A- A A+

Саопштење: Нећемо дозволити Зукорлићу да шири хаос

Све што се данас издешавало у Скупштини Града последица је очигледног мањка подршке коју Зукорлић има у Новом Пазару и вишка подршке која му долази из Београда.

Данас је на скупштинско заседање упала група Зукорлићевих људи састављена од неколико упошљеника Исламске заједнице, његове родбине и приватног обезбедјења које је витлало пиштољима као својевремено Шешељ испред скупштине.

Свестан да у Новом Пазару апсолутно више не може да добије никакве изборе а посебно не предстојеће изборе за националне савете, Муамер Зукорлић се окренуо својој добро познатој методи стварања хаоса.

Град Нови Пазар му то једноставно неће дозволити а наша стратегија сада постаје потпуно другација. То што смо били фини и коректни - не значи да смо будале. Грађани Санџака и све бошњачке партије неће трпети његову самовољу. 

Пошто смо видели да се на жалост више не можемо ослонити на институције државе у којој живимо, принуђени смо да се организујемо на други начин. Све представнике међународне заједнице ћемо обавестити да у Санџаку имамо на сцени покушај да се инсталира нови Рамзан Кадиров који би у своје руке требало да узме закон и ред.

Данас је само захваљујући нашем стрпљењу и зато што смо спречили самоорганизовање људи спречено крвопролиће и инцидент ширих размера. Будући да држава очигледно нема намеру да заштити ред и мир у Новом Пазару Градска управа прекида сваку даљу сарадњу са локалном полицијом док је ово руководство на њеном челу.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA