A- A A+

Култура трајно спаја људе

Град Нови Пазар и Библиотека “Досијеј Обрадовић” домаћини су четвртих   књижевних сусрета писаца националних мањина Србије “Фемили”. Овогодишњи учесници сусрета били су гости градоначелника Нихата Бишевца, уз чију ће подршку манифестација у наредном периоду бити додатно оплемењена.

“Ови су сусрети јединствена књижевна манифестација на Балкану. Подржавамо развој културе, јер она људе спаја трајно, на најбољи могући начин, презентовањем креативних, оригиналних и инспиративних остварења. Увек ћемо подржати културни развој народа, њихову потребу да стварају на матерњем језику и да своје стваралаштво презентују пред припадницима друге заједнице. Зато су нам књижевни сусрети писаца националних мањина толико драгоцени, и потрудићемо се да у годинама које долазе организационо буду још садржајнији, квалитетнији”, рекао је градоначелник Бишевац.

Атила Мартон, главни и одговорни уредник Радио телевизије Војводина истакао је да заједничка идеја “да се сусрети оплемене” наилази на пуну подршку локалне самоуправе Новог Пазара и Министарства културе Републике Србије.

“Да би на сусретима било што више предсавника националних заједница, подршка је заиста важна. Уз подршку граоначелника Бишевца, мислим да ће сусрети доживети И своју десетогодишњицу, што је за нас изузетно важно”, закључио је Мартон.

Циљ књижевних сусрета је афирмација књижевног стваралаштва писаца који пишу на језицима националних мањина у Србији. Нови Пазар је као домаћин дводневне манифестације, дивним поводом културни центар региона.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA