A- A A+

Прековремени рад за упис у посебан бирачки списак

Посебан бирачки списак биће закључен 19. октобра у поноћ. Како би сви грађани којима Устав и закони Републике гарантују право да гласају остварили то своје право, у Градској управи је организован прековремени рад, и омогућен упис у бирачки списак током викенда. “Позивамо грађане да провере да ли су уписани на линку https://upit.posebanbirackispisak.gov.rs/. Упис је могуће извршити искључиво на лични захтев, радним данима до 17х и викендом од 10 до 14 сати. Процедура за упис у посебан бирачки списак је једноставна и не одузима много времена. Довољно је да грађани дођу у Градску управу, у Услужни центар, са личном картом. Упис се врши искључиво на лични захтев грађанина, на ком је неопходан својеручни потпис.Изузетак су тешко болесна, непокретна лица, у чије име упис може извршити пунолетни члан породице који поседује овлашћење оверено код нотара”, каже руководилац Одељења за општу управу Марко Славковић. Он истиче да места спекулацијама о регуларности уписа у посебан бирачки списак нема.

“Поступак уписа прате наши гости из Министарства за државну управу и локалну самоуправу, као и представници Управног инспектората. Заиста су спорадичне тврдње о нерегуларности уписа у посебан бирачки списак неосноване и тенденцизне”, закључио је Славковић.


Да би сви заинтересовани грађани остварили право уписа у посебан бирачки списак, Градска управа је иницирала да Министарство за државну управу, за посао уписа, овласти више лица, због чега пријем захтева у услужном центру врше четири упосленика ГУ.


Избори за националне савете заказани су за 4. новембар ове године.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA