A- A A+

Закључак са дечје скупштине : „Поуздајмо се у ставове најмлађих, ослушнимо њихове жеље“

У оквиру своје најИепше недеље, традиционалне манифестације „Дечја недеља“, мали – велике суграђане угостила је председница Скупштине града Ифета Радончић. Заседао је Дечји парламент, а најмлађи су, попут својих старијих колега одборника, разматрали веома важне теме и постављали озбиљна питања. 

„Дивно је сазнање да су деца свесна важности заштите животне средине, јер је то овог пута било најчешће постављено питање. Чини ми  се да прво што ми одрасли треба да урадимо јесте да се поуздамо у став најмлађих и ослушнемо њихове жеље и размишљања“.

Упркос радној атмосфери и веома одговорном приступу малишана овогодишње заседање дечјег парламента пратиле су искрене емоције.

„Изузетно сам срећна кад смо у прилици да се неким поводом дружимо са децом, и та дружења се увек претворе у сјајно искуство. Чини ми се да су  наши најмлађи суграђани много зрелији него што ми, одрасли у то верујемо. Донели смо одлуку срцем, да сваке године у оквиру Дечје недеље чујемо шта најмлађи имају да кажу, и трудимо се да оно што су питали и видели као проблеме, решимо у њихову корист“, рекла је председница Скупштине града Ифета Радончић. 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops