A- A A+

Хероје Јошанице водило срце, последице пожара могле бити драстичније

Прибраност наших суграђана, комшија и пријатеља свих оних који живе у згради "Бор", где је у суботу букнуо стравичан пожар, спречила је да последице ватрене стихије буду још веће. Помогли су да се из вишеспратнице коју је захватио пламен евакуишу и на безбедно сместе на десетине људи. Сви у граду сматрају их херојима Новог Пазара. Они кажу да је било изузетно тешко, али да их је водила емоција, човекољубље и да се у ситуацији кад су животи многих у опасности мора реаговати срцем. Пар дана после трагедије сви деле један утисак: без реакције грађана који су се уључили да помогну и мобилности јавних предузећа, несрећа би имала много веће размере. Са њима је, у знак захвалности коју исказују сви грађани, разговарао градоначелник Нихат Бишевац.

"Доиста су наши суграђани из Јошанице хероји града. Ризиковали су своје животе да би спасили суграђане, своје суседе чија је безбедност угрожена услед пожара у згради "Бор". Морам рећи да би број жртава сигурно био већи да није било ових храбрих људи, који су пожртвованошћу и доводећи сопствене животе у опасност, помогли да се пожар локализује и да штета буде знатно мања, било да је реч о броју страдалих или материјалном аспекту", казао је градоначелник Нихат Бишевац, истакавши да су "сви који су учествовали у спашавању људи понос и пример како треба поступати у кризним ситуацијама и односити се према животу и безбедности других.".

Ови хероји имали су снаге и одлучности да пруже подршку до самог краја. Ангажовали су се добровољно и на санацији штете у згради "Бор" а желе да, како сами кажу, своје комшије врате у домове пре него што наступе хладни дани.

Ови хероји су захвални градоначелнику на брзој реакцији, као и свима који су на било који начин дали допринос да пожар у суботу не добије стравичне размере. Заједнички истичу да је на терену заказала ватрогасна служба, коју карактерише лоша опремљеност, а да су све урадили због својих комшија, своје браће.

Пламен у стамбеној згради "Бор" у однео је три жртве и оштетио је више станова. Градско веће Новог Пазара донело је одлуку да град сноси трошкове санације и реконструкције станова и на тај начин угроженима у пожару обезбеди повратак у домове пре захлађења које нас у складу са календарским приликама очекује.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA