A- A A+

Санација почела, штета евидентирана

Санација штете  у згради Бор проузроковане пожаром који се догодио протеклог викенда, почела је данас. Такође, Градска комисија за процену штете обишла је станаре и евидентирала штету у 11 станова. Подсећамо, одлуком Градског већа трошкове комплетне санације штете на овој згради преузео је Град Нови Пазар.

Од раних јутарњих сати механизација и радници предузећа Икан компани обављају радове на санацији кровне конструкције, стравичним пожаром оштећене зграде Бор у Новом Пазару. Истовремено, и чланови Градске комисије за процену штете кренули су у обилазак станова, ради утврђивања степена оштећења стамбеног простора.

Осим чланова комисије, са и даље видно потресеним и узнемиреним станарима разговарао је и руководилац Одељења за ванредне ситуације и послове одбране Насер Црновршанин. Он је рекао да ће се, након евидентирања затеченог стања и утврђивања штете одржати састанако на којем ће бити дефинисани даљи планови у вези санације.

Комисија је данас обишла 11 станова и евидентирала материјалну штету, која је, како се процењује и на први поглед велика.

”Комисија је формирана од стране Градске управе и одмах смо изашли на терен. Прегледали смо негде око 11 станова, који су у већој или мањој мери оштећени. Оштећења су доста велика у пар станова. Ми ћемо извршити процену што је могуће пре и предати Градској управи на даље радње, члан Комисије за процену штете Нермин Богућанин.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA