A- A A+

Градоначелник и председница Скупштине града Новог Пазара обишли повређене у пожару

Две особе су страдале а осморо је теже и лакше повређено у пожару у стамбеној згради у улици Расима Халиловића у Новом Пазару. Место трагедије и повређене обишли су градоначелник Нихат Бишевац и председница Скупштине града Ифета Радончић.

„Ненадокнадив је људски губитак који смо данас претрпели као град и као појединци. То је најтеже. Учествујемо у боли породица жртава али морам рећи да је жалосно што појединци и овакве догађаје користе за прикупљање јефтиних политичких поена, казао је обилазећи место пожара градоначелник Нихат Бишевац.  Он је истакао да је евидентна и велика је и материјална штета настала услед пожара, али да ће град  онима чији су станови уништени у стихији помоћи и  надокнадити материјални губитак.

О трагедији за цео град говорила је и председница Скупштине Ифета Радончић, истичући да се осећа се изузетно непријатно, али и постављајући јасна питања наглежнима:

„Шта ради ватрогасна служба, шта ради милиција? Да ли су државни органи спровели све активности предвиђене одлуком коју је донела Скупштина у априлу 2017., о стању безбедности и мерама које треба да се предузму на обезбеђивању сигурности грађана Новог Пазара. Локална самоуправа је заинтересована да помогне у оспособљавању ватрогасне станице.Када смо се нашли у оваквој ситуацији испоставило се да новопазарски ватрогасци немају опрему, немају ништа. Морам рећи да сам згрожена односом државних органа према локалној самоуправи, према грађанима Новог Пазара и питању њихове заштите. Да ли смо ми дошли у ситуацију да нам Рашка са 20 000 становника притекне у помоћ са комплетном опремом, а да ватрогасна у Новом Пазару ту опрему нема“, истакла је председница локалне скупштине.

У току дана заседао је Градски штаб за ванредне ситуације а заказана је и хитна седница Градског већа.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA