A- A A+

Десет милиона динара за 100 радних места

У циљу дефинисања активности усмерених ка подстицању запошљавања и побољшању пословног амбијента на локалном нивоу, директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић састао се у Новом Пазару са  градоначелником Нихатом Бишевцем.

„Сарадња града са Националном службом за запошљавање је изузетна, како са централом у Београду, тако са филијалом у Новом Пазару. Незапосленост је највећи проблем у нашој земљи и ми се на локланом нивоу непрекидно трудимо да тај проблем ублажимо. Управо су мере које НСЗ спроводи доприносе стварању резултата “, рекао је градоначелник Нихат Бишевац, подсетивши да је на локалном нивоу дефинисана јасна опредељеност ка подршци домаћим фирмама и њиховом позиционирању на тржишту.

Град Нови Пазар је, кроз Локални акциони план а у партнерству са Националном службом за ову годину издвојио 10 милона динара за програм запошљавања стотину лица из категорије младих и теже запошљивих лица.

Како је рекао дирекор новопазарске филијале НСЗ Фахрудин Ђекић, кроз програме активног запошљавања на локалном нивоу ће до краја ове године проћи око пет стотина лица.

Национална служба запошљавања, према речима директора централе Зорана Мартиновића проблем незапослености решава координисаним деловањем са својим партнерима на тржишту рада, како би заједнички обезбедили нова радна места за грађане, екомски раст и развој.

“Наша велика предност је разумевање Новог Пазара за политику запошљавања из надлежности Републике. Коректну сарадњу имамо са око 150 општина и адова управо на пољу обезбеђивања средстава из којих се реализују акциони планови локалних самоуправа”, казао је Мартиновић.

У припреми је национални акциони план запошљавања који треба да садржи и мере суфинансирања локалних самоуправа у погледу обезбеђивања радних места за грађане.

Директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић и градоначелник Нихат Бишевац обишли су неколико успешних новопазарских компанија. Том приликом предузетнике су упознали са могућностима подстицаја за запошљавање нових радника.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA