A- A A+

Нови Пазар вратио дух трговачког центра

Овогодишњи летњи вашар у Новом Пазару премашио је, по броју посетилаца и излагача, сва очекивања. Током четири дана трајања манифестације, наш град је како и приличи трговачком центру био домаћин бројним гостима из околних градова, региона и дијаспоре, а интересовање за понуду домаћих предузетника на вашару, традиционално су показали и Новопазарци.

Организатор, Спортско сајамска установа Пендик, чији директор Енес Пљакић каже да је разлога за задовољство много, већ иде корак напред тражећи, сходно интересовању за овакве врсте сусрета, и већи простор неопходан излагачима.

„Циљ нам је да изађемо у сусрет свима који током летњег периода и све популарнијег вашара желе да изложе робу, али и да концепт не буде сведен на купопородајни принцип. Заиста је ове године било интересовања за много више капацитета од оних којим располажемо у дворани Сајамско спортске установе „Пендик“, па смо све ближи идеји да наредни летњи вашар организујемо на Рекреационом центру и понуду обогатимо новим садржајима“, рекао је Пљакић, а према расположивим подацима, ове године у жељи да обиђу Летњи вашар „Пендик“ је посетило близу 50 000 људи, односно, чак 10 000 више него прошле године. Сви путеви водили су у Нови Пазар, где одавно није виђено толико аутобуса, из Србије, од Прокуља, преко Врњачке Бање, али и из Црне Горе, одакле су посебно интересовање за посету показали у Бијелом Пољу.

„Шта рећи осим да је јако лепим поводом Нови Пазар заиста вратио свој стари дух трговачког и туристичког центра. Не рачунајући госте из околних санџачких градова, чија подршка дешавањима у нашем граду није изостала годинама уназад, многима смо ових дана били сјајни домаћини. Посебно радује посета људи из општина са којима кад је у унутрашњости Србије реч, нисмо имали значајну комуникацију“, Пљакић, истакавши да је одушевљење изазвао сусрет са градоначелником Нихатом Бишевцем.

„Градоначелник је од излагача и посетилаца чуо само речи хвале на рачун организатора и слободно могу рећи да манифестација оваквог типа, у погледу квалитета организације, не постоји“.

Директор Сајамско спортске установе „Пендик“ изразио је уверење да ће летњи и зимски вашар, који се у нашем граду одржавају годинама уназад, врло брзо постати део званичне туристичке понуде Новог Пазара, и допринети да овај крај врати трговачку славу из времена велике Југославије.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA