A- A A+

Хасановић : “Нема говора о ненаменском трошењу средстава, некима смета наша активност на свим пољима”

Коментаришући неистините наводе представника појединих политичких партија да су средства из градског буџета трошена ненаменски, помоћник градоначелника Нихад Хасановић истакао је да ово није први пут да појединци посежу за политиканством и лажним оптужбама.

„Неки се људи ничим другим и не баве осим лажним оптужбама, сумњајући у све живо. То је последица љубоморе и нервозе због наше изузетне ажурности и покренутих активностима у чијој реализацији учествује Градска управа и сви јавних предузећа. Толико рада на пољу инфраструктуре, културе, образовања, здравства, некоме очигледно не иде на руку. Наша је жеља да Новопазарци живе боље и у том циљу водимо свакодневну борбу“, казао је Хасановић.

Он је подсетио да у Нови Пазар непрекидно долазе бројни туристи, све више гостију и да је град залагањем локалне власти постао регионални центар, што неком очигледно смета. Последњи у низу неистинитих навода појединих представника опозиције су покушај да се грађанима манипулише, јер, подсећа Хасановић, Државна ревизорска институција, која је регистровала процедуралне неправилности у раду ГУ има саветодавни карактер.

„Грешке које нам се стављају на терет су процедуралне и у то се свако може лако уверити јер је извештај доступан на сајту ДРИ. Град је у међувремену на основу свих сугестија те грешке кориговао и нема говора о проневерама и ненаменском трошењу средстава. Новчане казне о којима се прича су сразмерне озбиљности пропуста и цифре које су изнете у јавност говоре у прилог томе. Не можете бити кажњени више него што је прописана казна за процедуралне грешке у раду“.

Помоћник градоначелника Нихад Хасановић истакао је да је у актуелним економским условима код нас али и у свету, изузетно тешко обезбедити новац за реализацују бројних пројеката чија је корист за грађане евидентна, али да градско руководство, поштујући законске оквире не одустаје од циља да грађани живе боље.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA