A- A A+

Асфалт за мештане Селаковца, радови у свим деловима града

Како се у Новом Пазару инфраструктурни радови изводе на више локација, разлога за задовољство имају и мештани Селаковца, односно улице 405.

“Асфалтирањем улице створени су услови за нормалан живот. У питању је још један у низу јасних доказа да актуелна локална власт води рачуна о потребама грађана, одговорно и ефикасно решава проблеме у свим насељима на територији Новог Пазара без обзира о ком делу града је реч”, рекао је одобрник у локалном парламенту Мирза Бектовић.

Презадовољни мештани истичу да је Селаковац једно од највећих насеља у Новом Пазару и да се, ангажовањем градске власти услови за живот у том насељу у последњем периоду невероватном динамиком мењају на боље. Насеље карактерише велики број улица и све већи број домаћинстава, што изискује инфраструктурно уређење. Помоћник градоначелника Нихад Хасановић најавио је до краја ове године реализацију бројних пројеката управо у овом насељу.

“Задовољни смо интензитетом и квалитетом радова. У наредном периоду очекују нас радови у улици 404. Решени су имовинско правни односи код школе у Селаковцу, а то су улице 408 и 409, где ће радови, уз вођење рачуна о непосредној близини школе и почетку наставе, такође бити готови у грађевинској сезони. Као и наведене, улице 410 и 412 код џамије, 415 поред аутопијаце и 426 имају решено питање водоснабдевања, фекалне и кишне канализације па ће са асфалтним радовима прича бити заокружена”, рекао је Хасановић.

Он је истакао да је у насељу Селаковац много урађено, али и да се за предстојећи период знају приоритети.

“један од тих приоритета нам је продужење колектора фекалне канализације који је дошао до улица 419. и 420, како би у зимском период спремили пројектну документацију за наставак колектора и према осталим улицама у овом насељу”.

До краја недеље биће приведени крају радови у Херцеговачкој улици, насељу Прло које гравитира према Вареву и Бараковцима, што је идеалан поклон мештанима уочи бајрамских празника.

“После регулисања клижиста и изграђеног потпорног зида, за викенд ће бити настављени радови у Својбору, а након Бајрама, механизација ће радити и из Старе лучне зграде, код градске топлане, у улици Иве Андрића, Колубарској. У наредна три месеца нећемо стати, како би грађани били задовољни. Морам да напоменем да су након обилних киша које су пале у последњем периоду, сеоски путеви у доста лошем стању. Зато ће механизација активно радити по свим месним заједницама, јер нам лепо време иде на руку, да би смо те путеве преуредили и људима са сеоског подручја олакшали кретање”, рекао је Хасановић.

Помоћник градоначелника Новог Пазара Нихад Хасановић подсетио је да ће најмлађи суграђани на различитим локацијама добити осам нових игралишта, да су у току уређења паркинг места и зелених површина на местима која су раније била запуштена и претварана у дивље депоније.

Одмах након бајрамских празника деци Новог Пазара биће званично предано на коришћење једно ново играслиште на рекреационом центру, као и једно игралиште на атлетском стадиону.

Градска власт је, судећи према реакцијама мештана, већ оправдала очекивања. Ипак, активности на унапређењу инфраструктуре трајаће до краја овогодишње грађевинске сезоне.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA