A- A A+

Почињу обуке одборника за електронску скупштину

У складу са почетком реализације пројекта увођења електронске скупштине, председница Скупштине града Новог Пазара Ифета Радончић одржала је састанак са представницима, односно шефовима одборничких група. Састанку уприличеном са циљем дефинисања распореда и садржаја обука које ће проћи сви одборници у локалном парламенту, присуствовали су менаџер пројеката Есад Фазлић и координатор Сеад Машовић. Имплементација пројекта вредног 4.7 милиона динара финансира се преко Министарства за државну управу и локалну самоуправу Републике Србије.

Предвиђене обуке спроводиће запослени у Одељењу за информационе технологије 27. и 28. августа, након чега ће сваки одборник задужити таблет рачунар неопходан како би електронска скупштина функционисала.

Електронска скупштина је врста посебног портала у оквиру званичне странице града Новог Пазара, одакле ће одборници моћи да преузимају електронски материјал за седнице, а јавности ће бити доступни сви скупштински акти у складу са Пословником о раду парламента.

Пројекат је осмишљен са циљем да повећа транспарентност рада доносилаца одлука на локалном нивоу, олакша рад одборницима али и да смањи трошкове који настају приликом штампања матерајала за седнице. На овај начин, град ће уштедети преко 2 милона динара годишње, а ништа мање значајан није ни податак да се престанком размене материјала у штампаној форми драстично умањује коришћење папира, и повећава свест о важности очувања животне средине.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA