A- A A+

Насеље Букреш - велико градилиште у ком мештани радо живе

Насеље Букреш је, због припадности градском језгру и улагања у инфраструктуру у последњих неколико година, део града у коме грађани радо живе. И ових дана у појединим деловима насеља трају радови које финансира град Нови Пазар из локалног буџета.

"Сада можемо рећи да је Букреш добро место за живот. Године 2015. у улици Бисеровачкој, која је део насеља, рађен је први а данас ево и други асфалтни слој", рекао је Фахрудин Ђекић, заменик председника у локалном парламенту. Он је, пошто и сам живи у насељу Букреш, подсетио да је залагањем локалног руководства, проблем водоснабдевања са којим су се мештани деценијама суочавали, трајно решен.  

"Град се непрекидно шири а локално руководство настоји да сходно финансијским и техничким могућностима и поштујући листу приоритета у односу на стварне потребе грађана, реши проблеме у свим деловима града, јер сви у Новом Пазару заслужују да живе у једнаким условима, у окружењу које карактеришу решена путна, водоводна и канализациона инфраструктура", рекао је Ђекић.

У насељу Букреш се, упоредо са постављањем асфалтне подлоге изводе радови на постављању цеви за одлив отпадних вода.

"Вода је стално уништавала део пута од Бисероваче према насељу Војниће, поред Ерозије и спортских терена. По решавању проблема грађани ће несметано моћи да користе ову деоницу пута, без стрепње да ће, било да су пешаци или возачи, имати потешкоће при кретању", закључио је Ђекић.

Насеље Букреш је по броју домаћинастава једно од већих градских насеља, које је у протеколом периоду претворено у велико градилиште, да би мештани, по окончању радова заиста живели боље.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA