A- A A+

Искористити повољности легализације

Нови Закон о озакоњењу објеката представља јавни интерес и пружа могућност грађанима да на знатно једноставнији начин него раније, врате саграђени објекат чији су власници, у легалне токове. Надлежни из Градске управе позивају грађане, посебно Новопазарце из дијаспоре, да искористе најповољније услове икада и реше статус својих објеката.

Поступак озакоњења, осим што је једноставнији и знатно јефтинији него раније, повећава и тржишну вредност објекта у процесу продаје. С друге стране, легализовани објекат има и хипотекарну вредност – наглашавају из Градске управе.

Документа се достављају Одељењу за урбанизам и изградњу преко услужног центра Градске управе, а након што надлежни утврде да ли објекат испуњава услове за озакоњење, приступа се изради извештаја о стању објекта. Основна предност актуелног, у односу на предходне законе, огледа се у његовој једноставности и практичној примени.

Важно је напоменути да за легализацију помоћних објеката није потебна техничка документација, а такса у поступку озакоњења, у највећем броју случајева износи 5000 динара.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA