A- A A+

Акција добровољног давања крви на шеталишту

Традиционалана летња акција давања крви оџаће се у уторак 24. јула од 9х до 16х у пешакој зони. Градски већник Февзија Мурић казао је да ће акцији приступити и Полицијска управа у Новом Пазару, јавна предузећа, организације цивилног друштва. У име управе града он је позвао суграђане да се одазову овој племенитој акцији посебно нагласивши велики број Пазараца који се налазе на лечењу у Београду или Крагујевцу, а крв им је прекопотребна

Горан Суботић из Завода за трансфузију крви захвалио се на сарадњи Градској управи која је по његовим речима изузетна. Говорећи о количини крви која се прикупи, он је казао да на годишњем нивоу износи 250000 јединица. „Замислите да немамо људе који испруже руку, ми бисмо изгубили град величине 100 000 становника.“, рекао је Суботић. Једна од организација која се увек одазива на акције добровољног давања крви је хуманитарна организација „Отворена рука“. Отац Кенана Шаботића, који је недавно изгубио битку са болешћу, исказао је своју захвалност овој органзацији и казао да ће због хуманости овог удружења целим својим бићем бити на услузи граду који је „својом широкогрудошћу отоворен за све нас“. Своју захвалност исказао је Едину Колашинцу, Муамеру Делимеђцу и свим грађанима који су се несебичћно одазвали акцији давања крви за његовог сина.

Један од челника „Отворене руке“, Мумер Делимеђац казао је да све хуманитарне идеје ово удружење максимално подржава. „Позивано и наше чланство и грађане да се одазову сутрашњој акцији. Жао нам је што до неких грађана није стигло на време, али се надамо да ће крв коју стра будемо добровољно дали доћи до грађана Новог Пазара и Србије на време.“, рекао је Делимеђац.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA