A- A A+

Нови Пазар до краја године добија осам урбаних зона

Град Нови Пазар расписао је тендер за избор извођача партерног уредјења осам локација у граду које ће након средјивања представљати својеврсне урбане џепове са савременим игралиштима за децу, поплочаним модерним паркинзима и сличним садржајима. Локације су изабрали грађани, идејна решења су урадили студенти архитектуре са Државног универзитета док је пројектно техничку документацију потпуно бесплатно урадио пројектни биро “Нова”.

Плато у Улици Кеј 37.санџачке дивизије једна је од осам локација које су грађани Новог Пазара предложили да буде сређена и претворена у “урбане џепове”. Након што је пројектно техничка документација урадјена, расписан је тендер, а 6. августа ће бити отварање понуда и сви се надају да ће радови брзо након тога почети. Овај пројекат је покренуо Град а укључили су се сви, и градјани, и студенти и стручњаци.

“Код нас су долазили грађани и предлагали које би локације волели да срдимо, тражили су од нас да урадимо пројекте, и ево све смо урадили и једва чекамо да почну радови. Пре него што почну, мораћемо да рашчистимо те локације, да уклонимо гараже, поједино дрвеће, али и много смећа и свега што смета како би ове нове локације биле спремне за средјивање” – каже директор ЈП “Паркинг сервис” Армин Меховић.

Осам је локација које ће се средјивати, а њих су предлагали грађани. Следеће локације ће бити средјене: плато у Улици Југовића, на катастарској парцели број 9869, дечије игралиште у Улици Расима Халиловића , на кат.парцели број 9873, дечије игралиште и плато у Улици Мехмеда Алибашића бб, на кат.парцели број 744*/1, 744/2, плато у Улици Гојка Бачанина, на кат.парцелама број 782 и 783 (иза Нове лучне зграде), платои у Улици Омладинској, на кат.парцели број 641 и број 719, плато у Улици Кеј 12. Српске бригаде, на кат.парцели број 528/1, код моста.

Директор ЈКП Паркинг сервис Армин Меховић најавио је још радова до краја године , пре свега изградњу дечијег игралишта у насељу Својбор за шта је добијена вредна донација.

Извор: rtvnp.rs

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA