A- A A+

Електронски дневници у ОШ „Братство“

Основна школа „Братство” захваљујући подршци града Новог Пазара, једна је од 60 школа у Србији, обухваћених пилот пројектом Министарства просвете - увођење и имплементација електронских дневника у систем оцењивања ученика.

„Обезбедили смо захваљујући подршци на локалном нивоу, 50 лаптоп рачунара за наставнике и учитеље наше школе. На овај начин биће за почетак оцењивани ђаци првог и петог разреда, а за наставно особље предвиђене су обуке“, рекао је директор ОШ „Братство” Дејан Кулунџић, истичући да иновација пружа И могућност коришћења електронских уџбеника. Да образовно – васпитни процес ученика буде на европском нивоу један је од приоритета локалне самоуправе. Зато је, према речима градоначелника Нихата Бишевца, увођење електронских дневника пројекат чији је део и Нови Пазар, раме уз раме са већим градовима у Републици.

„Град ће учинити све да би и остале школе у што краћем року почеле да примењују новину – електронско оцењивање ученика. Циљ нам је да подржимо унапређење услова рада у основним и средњим школама, да би квалитет наставе био на што већем нивоу”, истакао је градоначелник Бишевац. У ошколи „Братство“ ће, уз новчану подршку града, до краја летњег распуста бити завршени и радови на санацији равног крова, чиме се решава вишегодишњи проблем прокишњавања, одоносно пропадања самог објекта.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA