A- A A+

Ђаци генерације награђени на свечаном пријему

Најбољи ученици генерације новопазарских основних и средњих школа добили су од града Новог Пазара посебне похвале и новчане награде за истакнуте резултате у досадашњем школовању.

Најбољи ученици основних школа добили су по 30 000 а средњих школа по 50 000 динара. Сем новчаног износа из градског буџета, сваки од званично најбољих ученика у 2017/2018. години добио је у знак подршке, додатних 100 еура од приватне компаније НОВА ДПИ, која је и прошле година обрадовала ђаке генерацје.

Младе људе о чијим ученичким залагањима сведоче конкретни резултати угостио је традиционално, градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац. Једногласно кажу да „поред стеченог знања статус најбољих доноси и част да се нове генерације ученика угледају баш на њих“ и одушевљени су што град у њима пепознаје развојни потенцијал. Сусрет са градоначелником описују као посебну част а градоначелник истиче да је одушевљење сусретом обострано.

„Највеће је задовољство кад увидите да су, иако изузетно млади, а многи од њих су још увек деца, успели да схвате како будућност треба градити на знању и образовању. Радом и залагањем ови дечаци и девојчице, ученици основних и средњих школа, не граде само сопствени, већ и просперитет свих грађана Новог Пазара. Они су будући лидери заједнице, за коју годину нова генерација стручњака у различитим професијама која ће дати најбоље од себе да помогне развоју града, на шта смо безгранично поносни“, рекао је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац, не заборављајући у поздравној речи родитеље и наставнике ученика и њихово залагање да деца постану најбољи промотери своје генерације.

Да образовању младих генерација град придаје посебну пажњу показује и податак да је у односу на 2016. када је за образовање из локалног буџета издвојен 121 милион динара, износ у 2018. готово двоструко већи и достиже 223 милиона динара.

На подручју Новог Пазара је у протеклих неколико година много тога урађено и у погледу побољшања квалитета наставе у школама, санацијом и реконструкцијом постојећих и изградњом неколико основних и средњих школа. У плану је изградња основне школе у Шутеновцу, а како би просторни капацитети образовних установа били искоришћени на најбољи могући начин, значајна средства град издваја и за едукацију учитеља и наставника са овог подручја.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA