A- A A+

Млади докторанти из Новог Пазара "Највише значи подршка родног града у ком наука заиста живи"

Амру Рамовић, најмлађу докторанткињу у области медицине и Енеса Прентића, који ће звање доктора наука ускоро стећи на Биолошком факултету Универзитета у Београду, угостио је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.

„Велико је задовољство бити данас у оваквом друштву. Град се поноси овим младим људима јер они су најбољи пример будућим генерацијама суоченим са дилемом којим путем кренути. Знање се заиста исплати а град ће увек са задовољством подстицати вредне и паметне, стручне појединце. Они су снага не само града већ и читаве земље а управо су Амра и Енес доказали да се из Новог Пазара може стећи епитет стручњака и постићи успех светских размера“, рекао је градоначелник Нихат Бишевац истичући да подршка за све који у областима свог деловања носе епитет најбољих, неће изостати.

Од три стотине шездесет пет младих људи, студената докторских студија који су својим резултатима потврдили да ова земља на њих може озбиљно да рачуна, ово двоје успешних Новопазараца потписало је недавно уговоре са Владом Србије о раду на научно истраживачким пројектима. О подршци Владе младим стручњацима ових дана говоре сви, док Амра и Енес истичу да је за њих најдрагоценија подршка родног града и самог градоначелника.

„Прија све ово и велика је част али је најбитније кад видите да су уз вас ваша породица и људи из родног града. Прилика која нам је указана заиста много значи и пред нама је задатак да оправдамо поверење“, рекла је Амра Рамовић, истичући да знање и темељно образовање увек нађу свој пут и буду награђени, као и да јој је посебно драго што наука живи у малом граду какав је Нови Пазар. Рамовићева ће, пошто је недавно потписала уговор, бити ангажована на пројекту испитивања терапија базираних на молекуларном принципу, везаних за туморе, при Институту Синиша Станковић“.

Њен колега и суграђанин Енес Прентић запослен је на Институту за хемију, технологију и металургију у Београду, где се бави решавањем проблема у вези са отпадним водама.

„Можда би оно што радимо на Институту једног дана могло да буде од користи и нашем граду и није немогуће да успоставимо сарадњу“, поручио је Прентић, не скривајући задовољство због пријема код градоначелника.

Свесни су ови млади људи да им је Влада Србије указала огромно поверење и да су рођени у граду спремном да им у сваком тренутку пружи несебичну подршку. Због тога су, поручују, неописиво поносни.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA