A- A A+

Амбасадор Фабрици у посети ГУ: "Подршка Европске уније развоју града биће још снажнија"

Шеф Делегације Европске уније (ЕУ) у Србији, амбасадор Сем Фабрици састао се током своје прве званичне посете нашем граду са градоначелником Нихатом Бишевцем, замеником градоначелника Небојшом Равићем, чланом Градског већа Есадом Фазлићем и помоћницима градоначелника Нихадом Хасановићем и Фаруком Суљевићем.

Фабрици је боравећи у Новом Пазару обишао радове које финансира Европска унија, а који доприносе развоју инфраструктуре и унапређењу здравствених услуга, као и подстицају конкурентности локалне привреде и отварању нових радних места. 

Обилазећи новосаграђену зграду Хитне помоћи градоначелник Нихат Бишевац подсетио је да је у питању пројекат вредан око милион финасиран средствима Евопске уније преко ЕУ Прогреса, (680 000 еура), средствима Министарства здравља Републике Србије које је издвојило 100 000 еура док је остатак новца обезбедио град Нови Пазар.

„Реч је о заједничком пројекту, изузетно важном за наше грађане. Овим је град показао да је поуздан партнер Европске уније и Владе Србије. Знамо да је Европска унија кроз низ пројеката у које су уложена огромна средства, допринела побољшању квалитета живота становништва Новог Пазара и зато очекујемо да ће, на задовољство грађана, сарадња са ЕУ бити настављена јер смо заиста показали да завређујемо поверење“, рекао је градоначелник Бишевац.

Градоначелник је изразио уверење да ће почетком рада Хитне помоћи квалитет здравствених услуга бити знатно унапређен, јер сје и сам објекат грађен и опреман по европским стандардима. Он је нагласио да здравствене услуге запослени у Дому здрвља Нови Пазар не пружају само овдашњем становништву, већ и становницима локалних општина које гравитирају према Новом Пазару.

 

Амбасадор Европске Уније у Србији Сем Фабрици изразио је задовољство „јасном визијом коју градоначелник Биишевац има када је реч о развоју града али и ништа мање важном визијом о сарадњи са ЕУ.

„И раније сам се сретао са господином Бишевцем, широм земље. Данас, током прве посете вашем граду имам прилику да се на лицу места упознам са потребама Новог Пазара. Наша подршка у наредном периоду неће остати на истом нивоу већ ће бити још снажнија. Зато сам, током састанка са градоначелником апеловао да искористите могућности недавно покренутог пројекта ЕУ ПРО. Реч је о изузетно конкурентном прогораму у чијем су фокусу, између осталог мала и средња предузећа, а сигуран сам да Нови Пазар има сјајне капацитете да изнедри квалитетне пројекте у овој области“ поручио је шеф Делегације ЕУ У Србији Сем Фабрици.

Амбасадор Фабрици и градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац посетили су младог предузетника Мирзу Аличковића који је уз помоћ ЕУ и Владе Швајцарске добио опрему и започео свој посао у области информационих технологија.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops