A- A A+

Инфраструктурни радови на подручју Новог Пазара све интензивнији

Радови на облиазници око Новог Пазара су у последњих месец дана интензивирани. У току је асфалтирсање 750 метара пута а до краја августа, према речима Едиба Дедеића, саветника генералног директора „Коридора Србије“, биће постављења асфалтна подлога у дужини од укупно 1500 метара.

„Несебично нам помажу „Путеви Србије“ и овом приликом поручујем грађанима да буду стрпљиви. Обилазница ће бити завршена“, рекао је Дедеић.

Обилазећи радове, помоћник градоначелника Нихад Хасановић је рекао да улагања у инфраструктуру излазе из оквира градских улица и подсетио да су на много локација у граду ангажовани извођачи.

„Надзорни орган је задовољан интензитетом и квалитетом извођења радова на обилазници. Извођач радова је АД „Нови Пазар – пут“. Пре два дана смо имали састанак са директором ЈП „Путеви Србије“ и договорено је да одређеним изменама односно „продужетком“ у овој години обилазница дође до насеља Варево. Уз локалну саобраћајницу изузетне ширине постићи ћемо функционалност и алтернативу према насељу Селаковац где су гужве невероватне. Желимо да то променимо и нећемо стати“, рекао је Хасановић.

Он је истакао да се током рада на терену, а због обилне кише која је пала јављају и одређене потешкоће. Водени талози и појава нових клизишта знају да направе проблем, па је посао отежан. То ипак, како истиче Хасановић, неће битно пореметити планове. Оно што следи је санација локалних путева.

„Дирекција ће према ранијем договору тај део посла завршити током лета. За четири дана (25. јун) очекује нас отварање тендера за 17 улица, што значи да до краја грађевинске сезоне посустајања нема“.

Помоћник градоначелника Нихад Хасановић истакао је да је интересовање мештана у насељима где се изводе радови огромно, и позвао грађане да се у згради Градске управе информишу о распореду и динамици инфраструктурних радова и на тај начин избегну могућност да постану мета дезинформација и манипулација појединаца.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA