A- A A+

Небо није граница за љубав и подршку најмлађима

Ученици петог разреда Основне школе „Десанка Максимовић“ освојили су на 14. Међународном фестивалу дечјег стваралаштва недавно одржаном у Бањи Врујци, прву награду у категорији кратки филм, представљајући се пројектом под називом „Небо није граница“.

Мали велики ђаци петаци и њихови ментори били су овим поводом гости градоначелника Нихата Бишевца који пред својим најдражим гостима није крио одушевљење.

„Заиста ми највеће задовољство причињава дружење са децом. Моји данашњи гости су на диван начин представљали град и искрено се поносимо њиховим резултатима и креативношћу. Овакви успеси заслуга су најмлађих, али и њихових наставника који свој посао раде предано са пуно ентузијазма“, рекао је градоначелник Бишевац, изразивши наду да ће оваквих повода за дружење бити још. Он је истакао и да ће град наставити да улаже у развој образовања али и тежити да то улагање буде све веће, како би деца Новог Пазара знање стицала у квалитетним условима и имала безбрижно детињство.

„Успеси деце су најбоља потврда да је улагање у образовање инвестиција у будућност. Деца овог града су наша деца и о њима ћемо увек водитри рачуна а додатни мотив су њихова залагања, креативност и таленти. Сигуран сам да ће оваквих награда бити још, јер најмлађи су наше највеће богатство“, рекао је градоначелник Нихат Бишевац, не скривајући емоције и задовољство пред гостима, што су девојчице и дечаци одушевљено поздравили.

Филм под називом „Небо није граница“ рађен је под будним оком ментора- Белме Халиловић, Тимке Малић и Денисе Цурић и оисвојио је чланове жирија. У конкуренцији од 150 прича из целог света управо је прича новопазарских ђака понела епитет најбоље. Главни јунак, дечак Зијо, путујући уз подршку пријатеља планетом љубави, пријатељства и стваралаштва доказује да је свет детета потпуно чист кутак искреног дружења где различитост постаје врлина а где небо заиста није граница.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA