A- A A+

Подршка ОСЦЕ развоју Новог Пазара

У циљу побољшања услова живота грађана Новог Пазара ОЕБС Мисија у Србији пружа нашем граду огромну подрку а како је најављено током састанка градоначелника Нихат Бишевца и преседнице Скупштине града Ифета Радончић са шефом Мисије Андеом Орицијом, сарадња ће бити још интензивнија. Области подршке су различите, од економије, безбедности до еколошког аспекта а граду је пружена несебична сгтручна помоћ ОСЦЕ и на изради десетогодишње стратегије одрживог развоја, документа од изузетног значаја за даљи развој локалне заједнице.

„Реч је о ангажовању експерта Ричарда Алена, који ће нам помоћи да поставимо приоритете и сачинимо стратегију која ће одредити правац развоја града у наредних десет година. Поред сарадње на плану економског развоја за нас је значајна и подршка на унапређењу транспарентности јер желимо да трајно успоставимо правило отворености у раду и комуникацији са грађанима“, рекао је овим поводом градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац. Шеф ОСЦЕ Мисије у Србији, Андеа Орицио истакао је да су важност „заједничког деловања на различитим пројектима и партнерски однос са домаћинима као кључ успеха у раду.

„Сутра ћемо ваш градоначелник и ја заједно отворитиу један изузетно важан догађај у Новом Пазару, који реализујемо у сарадњи са Транспарентност Србија на тему „Борба против корупције“, што је потврда да третирамо важна друштена питања и залажемо се за решавање озбиљних друштвених проблема. Важан део нашег деловања усмерен је према младима, њиховим потребама и изазовима. Учинићемо све да потенцијал који имате искористите на најбољи могући начин“, закључио је Орицио.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA