A- A A+

Представљање Сарајевске филхармоније бајрамски ужитак за Новопазарце

Први наступ Сарајевске филхармоније пред Новопазарцима, препуна сала и интересовање за карту више обележили су на најбољи могући начин званичан почетак културне сарадње између Новог Пазара и Сарајева.

Концерт уприличен поводом Бајрама присутни су пратили готово без даха а предвођена Самром Гулановић и Муниром Мешановићем, маестралним диригентрима, Сарајевска филхармонија се новопазарској публици представила са укупно дванест композиција. Посебну емоцију изазвао је наступ Елдина Хусеинбеговића, чији је рад прилично познат овдашњој публици.

Увертира "Кармен", Полонеза из опере "Евгениј Оњегин", Валцер из свите Масqуараде, Мађарски плес бр.5, само су део приказаног програма. У бајрамском духу, из филма "Под заставом Мухаммеда а.с." изведене су севдалинка "Снијег паде на бехар на воће”, композиција "Порука", симфонијска поема "Пробуђена касаба".

Управа новопазарског Културног центра годинама покушава да реализује идеју о организовању оваквог концерта, а подршка да се то и догоди, према речима директора Хусеина Мемића, стигла је од министра културе и спорта Кантона Сарајево Мирвада Курића и председника Удружења грађана пореклом из Санџака у Босни и Херцеговини, Екрема Лекића.

Мемић најављује да ће управо сарадња са Сарајевом већ током лета дати конкретне резултате и потврдити да је Нови Пазар престоница културних дешавања.

Концерт Сарајевске филхармоније требало је да, на одушевљење Новопазараца, буде одржан на градском шеталишту, али је киша пореметила замисао организатора. Сви који су пропустили прилику да уживају у наступу гостију из Босне и Херцеговине надају се поновном доласку врхунских уметника у Нови Пазар.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA