A- A A+

Подстицаји за нова запошљавања

Директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартионовић свечано је уручио уговоре корисницима програма запошљавања и стручне праксе. У циљу наставка смањивања порблема незапослености, градоначелник Нихат Бишевац и директор новопазарске филијале Фахрудин Ђекић који потписали су Споразум о реализацији програма и мера активне политике запошљавања предвиђених ЛАПЗ-ом за 2018.

Директор Мартиновић је казао да је у овој фази завршен процес одабира кандидата: „Изабрано је нешто више од 300 лица, то није све. Имамо на располагању програм претприступе помоћи Европске уније који је отворен до 11. јуна. У оквиру сарадње са Новим Пазаром наставјамо суфинансирање ЛАПЗ. Кроз ова три програма Национална служба запошљавања је уложила преко 50 милиона издвојила за ове намене.“ Он је додао да чврсто верује да програми отврања нових радних места и самозапошљавања увек завршавају запошљавањем и имају највеће ефекте.

Директор новопазарске филијале Фахрудин Ђекић казао је да се наставља одлична сарадња са градом Новим Пазаром. „Сваке године имамо већи износ улагања у активне мере запошљавања. Осим програма који финансира Влада Републике Србије имаћемо и програме који се финансирају из ИПА фондова. Када је у питању самозапошљавање, заступљене су услужне делатности, али и производња.“, рекао је Ђекић.

Градоначелник Нихат Бишевац се осврнуо на то да град у свом буџету издваја 10 милиона динара за Локални акциони план запошљавања. „На овај начин ће бити запошљено 100 људи. То је директна помоћ нашим послодавцима у производњи и услужној делатности јер ће добијати 200 000 динара по новозапосленом. То је једна мала фабрика од 100 људи који ће се запослити. Проблем запошљавања није само проблем републике и Националне службе за запошљавање. За Града Нови Пазар ово је веома значајно питање, и ми се кроз разна издвајања трудимо да проблем незапослености смањимо.“, рекао је градоначелник.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA