A- A A+

Депонија ће се редовније санирати, трагамо за коначним решењем

Након дуже времена депонија Голо Брдо је детаљније санирана. На тај начин су мештанима околних села омогућени хуманији услови за живот. Са изразима захвалности они су данас дочекали представнике локалне власти и градонацелника Нихата Бишевца, уверени, након разговора са њима, да ће актуелна власт у доглено време и коначно решити њихов проблем.

На градској депонији коначно се успоставља ред. Великим делом она је сада препокривена земљом и пожари више не букте на све стране. У плану је и обезебеђивање посебне локације за кланични отпад. Надлежни обећавају редовнију санацију исте.

‘’После пет година је обављена санација депоније и већином је угашен пожар, што је веома битно. Захвалио бих мештанима који живе у околини депоније на стрпљењу и разумевању током реализације санације. У наредном периоду Град ће се сигурно потрудити да на време улаже средтства за ове намене И да не дозволи да се овакве свари понове’’, рекао је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац, подсетивши да је на депонији трагично изгубљен и један људски живот.

Градоначелник је такође најавио да се планира изградња регионалне депоније за Нови Пазар, Тутин и Рашку, чиме би се коначно решио проблем. Он је напоменуо да то није лак процесс, те да предстоји период од неколико година да би се све то обезбедило, али ‘’Град Нови Пазар, заједно са општинама Тутин и Рашка и уз помоћ Министарства за заштиту животне средине, радиће на отварању савремене регионалне депоније’’, казао је Бишевац.

Извор: rtvnp.rs

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA