A- A A+

Савет за здравље о формирању нових саветовалишта

На данашњој седници Савета за здравље разматрано је фромирање два важана саветовалишта, за дијабетес и онколошке болести. Председник Савета за здравље, Февзија Мурић, је говорећи о значају

Саветовалишта за дијабетес, рекао да ова болест не мора да буде тешка ако се правилно третира. „Изузетно важна за дијабетичаре је да дисциплина. Многе компликације и кардиоваскуларни проблеми управо настају због неблаговремено и неправилно леченог дијебетеса. Тим пацијентим је потрено јако много пажње и едукације“, рекао је Мурић. Говорећи о Саветовалишту за онколошке случајеве, он је казао ће се оболелима на тај начин пружати подршка и помоћ као и сметнице где и коме могу да се обрате и која права могу да остваре. „Желимо да кроз инсистуције система да оживимо нешто што је постојало.“, закључио је председник Савета за здравље.

Савет је разматрао проблем хигијене и епидемије морбила. Савет константно прати ширење морбила. Како је дошло до повећања обухвата вакцинацијом, дошло је до пада ширења болести.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA