A- A A+

Мурић: Спојили смо незапослене и послодавце

Прелиминарна листа 30 кандидата који ће добити посао у оквиру пројекта “Нови Пазар- нови послови”, као и листа послодаваца код којих ће они радити, објављена је данас на сајту локалне самоуправе.

Члан Градског већа Февзија Мурић рекао је да су кроз пројекат спојени људи који траже посао и послодавци који траже раднике.

Он је новинарима појаснио да се пројекат односи на теже запошљиве категорије, пре свих младе испод 30 година, Роме и особе са инвалидитетом.

“Надамо се да смо за ове људе учинили важан корак, јер ће доћи до радног места. Најкасније за 15 дана ћемо објавити прелиминарну листу особа које су се одлучиле на самозапошљавање, тако да ћемо заокружено овим пројектом запослити 50 особа”, рекао је Мурић.
Он је додао да ће коначна листа бити објављена за недељу дана, као и да ће послодавци у оквиру пројекта бити стимулисани са по 1.500 евра у динарској противвредности по радном месту.

Вредност пројекта износи 200.000 евра, од којих град издваја 10.000 евра.

Пројекат се имплементира у сарадњи са Регионалном развојном агенцијом Санџака (СЕДА) и Иницијативом за развој и сарадњу (ИДЦ) , а финансира га Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ).

Извор: radiostoplus.com

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA