A- A A+

Све спремно за 54. фестивал "Јоаким Вујућ"

Од 7. до 14. маја Нови Пазар ће бити центар позоришне уметности. У току су последње припреме за 54. Фестивал професионалних позоришта "Јоаким Вујић" који у понедељак отварају глумци новопазарског Регионалног позоришта представом "Жак и његов господар". Током целе наредне недеље публика ће свакодневно имати прилику да ужива у представама професионалних позоришта из Приштине, Ужица, Шапца, Крагујевца, Лазаревца, Врања и Краљева. Продаја карата по симболичној цени од 300 динара почиње ву суботу од 12х у фоајеу Културног центра.

Дизајнер светла Атељеа 212 и технички директор Фестивала, Раде Стаменковић је име које обећава. Светлосни дизајн радио је за три од осам фестивалских представа.

"Потрудили смо се да направимо све најбоље што можемо. Као технички директор већ сам добио захтеве свих позоришта која гостују на Фестивалу. Ми се све ово време трудимо да их дочекамо на најбољи начин", рекао је Стаменковић.

Директорка Пулс театра у Лазаревцу, председница Заједнице професионалних позоришта и пре свега глумица, Ивана Недељковић обећава да публику у Новом Пазару очекује одличан Фестивал.

Сама манифестација је велики догађај за Нови Пазар, а њена организација, велика одговорност за Регионално позориште.

"Данима уназад не спавамо. Монтира се сценографија, расвета за коју имамо стручно лице, који је уједно и технички директор Фестивала, пуно је позива, захтева, разговора са људима из света позоришне уметности широм Србије. Оно што ми је посебно драго јесте велико интересовање кљуди и ван позоришта, који желе да посете фестивал", рекао је директор Регионалног позоришта, Сеадетин Мујезиновић.

Пратећи програм Фестивала "Јоаким Вујић" је изложба "Меша Селимовић у позоришту" (100 година од рођења) и промоција књиге у издању Стеријиног позорја "Позоришни дирер и други записи".

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA