A- A A+

Друга фаза радова на постројењу дугорочно решава питање квалитета воде

Захваљујући Институту за водопривреду „Јарослав Черни“ задуженом за израду пројектно – техничке документације стекли су се услови за извођење радова на реконструкцији и доградњи филтерског постројења за прераду воде „Хаџет“. Израду документације финанансирали су Министарство привреде Републике Србије и град Нови Пазар.

„Завршетком радова у другој фази град ће добити најсавременије постројење за хигијенски исправну воду за пиће, која ће и по квалитету и по количинама задовољити потребе грађана Новог Пазара“, рекао је приликом предаје документације Душан Ђурић, извршни директор Института „Јарослав Черни“, који се у Новом Пазару састао са градоначелником Нихатом Бишевцем и директором Јавног предузећа „Водовод и канализација“ Ханефијом Брничанином.

Према речима градоначелника Нихата Бишевца следећи корак је аплицирање код страних инвеститора за средства неопходна у цијлу извођења конкретних радова.

„Следи озбиљан посао. Пред нама је изузетно добро припремљена пројектна документација а коју су средства од 6 милиона динара обезбедили Министарство привреде и град Нови Пазар. Реализацијом II фазе трајно ћемо решити вишедеценијски проблем снабдевања грађана квалитетном пијаћом водом“, рекао је градоначелник Бишевац.

Након инвестиција у реконструкцију водоводне мреже током последњих неколико година, град је у сарадњи са ЈП „Водовод и канализација“ решио проблем водоснабдевања становништва. Капацитет од 650 литара воде у секунди, колико се производи у овом тренутку, задовољава потребе потрошача у овом тренутку. По речима директора ЈП, Ханефије Брничанина, једини већи проблем јавља се када услед обилних атмосферских падавина дође до замућења сирове воде. И овај проблем биће елиминисан управо у другој фази радова на постројењу.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA