A- A A+

Свечани пријем – пригодан сусрет са пријатељима Новог Пазара

Градоначелник Нихат Бишевац био је домаћин пријема организованог у новопазарском Дому омладине поводом Дана града, 20. априла. Свечаности је присуствовао велики број иностраних гостију, представника општина и градова широм Србије и региона, као и многи угледни Новопазарци, представници јавног и политичког живота, цивилног сектора и медија. Наш град су поводом прославе 557. рођендана посетиле бројне дипломате, међу којима амбасадор Уједињених Арапских Емирата Мубарак Ал- Дахери, амбасадор Републике Турске у Србији Танжу Билгић и амбасадорка Аустралије Џулија Фини.

Гостима су се у уводном делу свачности представиле ученице Ниже музичке школе „Стеван Мокрањац“, а присутне је поздравио домаћин, градоначелник Нихат Бишевац.

„Много тога смо урадили у последњих неколико година а помогли су нам бројни пријатељи. Без њихове подршке наши напори не би дали резултате видљиве на сваком кораку. Значајна нам је подршка Владе Републике Србије, наших пријатеља из земаља Европске уније, Швајцарске, Турске, Норвешке, Уједињених Арапских Емирата, Аустралије, Канаде и многх других. Када имате толико пријатеља колико смо ми стекли бирајући модел сарадње и повезивања као начин живљња и рада, сваки је циљ реалнији а успех извеснији. Ово је прилика да свима њима, на дан када прослављамо 557. рођендан града, једногласно кажемо „хвала“, рекао је у поздравном обраћању градоначелник Бишевац.

Он је суграђанима али и свим људима који Нови Пазар воле честитао важан јубилеј, уз поруку да су богата историја Новог Пазара и вредни људе који и њему живе и стварају своје породице, најбољи гарант светле будућности.

На свечаности су уручена признања онима који су својим залагањем допринели промоцији и развоју града. Златни кључ и статус почасног грађанина додељен је председнику Републике Турске Реџепу Таипу Ердогану, за посебну афирмацију и развој града. У његово име признање примио Његова екселенција, амбасадор Танжу Билгић.

По предлогу Одбора за обележавање Дана града, овогодишји добитник повеље је амбасадор Краљевине Норвешке Арне Санес Бјорнстад, због изузетне подршке граду.

Плакете града добили су проф.др Саит Качапор, универзитететски професор и човек који је живот посветио образовању младих генерација, као и Родољуб Нићифоровић, оснивач истоимене фондације, јер је до сада стипендирала преко 6000 ученика, студената и младих талената са подручја Новог Пазара.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA