A- A A+

Финални део такмичења "Брзином до звезда" на Атлетском стадиону

Ученик Основне школе "Доситеј Обрадовић" из Осаонице, Ријад Хусовић и Нејра Брахић из новопазарске Основне школе "Вук Караџић" победници су градског такмичења "Брзином до звезда", које је завршено данашњим финалом на Атлетском стадиону.

“У оквиру 557. годишњице града, са атлетским клубом организовали смо манифестацију Брзином до звезда, а ревијално је кроз фудбал, кошарку и рукомет презентован и пројекат Спорт у школе”, рекао је директор Спортског савеза Нови Пазар Емир Мехмедовић.

“Циљ је да се што више деце бави спортом, данас се окупило преко хиљаду њих. Желимо да спорт доживе као забаву, никако као оптерећење”, додао је он.

Друго место у мушкој конкуренцији припало је Самеду Хаџићу (Основна школа Стефан Немања), а треће Омеру Зећировићу (Основна школа Десанка Максимовић), док су се код девојчица на победничком постољу нашле још Сара Реџовић (Основна школа Рифат Бурџовић Тршо) и трећепласирана Нена Димитријевић (Основна школа Меша Селимовић).

Финале такмичења Брзином до звезда, на којем ученици трећих и четвртих разреда основних школа трче деоницу од 60 метара, први пут је одржано на Атлетском стадиону.

“Овде је амбијент много лепши него на спортско-рекреативном центру или спортској хали, где смо ранијих година организовали финала. Већ другу седмицу заредом користимо стадион, а биће заузет и наредних дана, све до Рамазанске трке. Кроз овај програм прошло је око 3.000 деце”, казао је тренер пазарских атлетичара Ермин Зиљкић.

У екипној конкуренцији, код дечака је славила Основна школа "Стефан Немања", испред Основне школе "Доситеј Обрадовић" и ОШ "Десанка Максимовић", док је код девојчица без премца била Основна школа "Рифат Бурџовић Тршо", а друго и треће место припали су Основној школи "Меша Селимовић" и Основној школи "Вук Караџић".

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA