A- A A+

Председник Републике Турске почасни грађанин Новог Пазара

Поводом 557. рођендана Новог Пазара, Скупштина града је на свечаној седници донела одлуку да председник Републике Турске Реџеп Таип Ердоган понесе звање почасног грађанина нашег града. Ердогану је статус додељен због посебне афирмације и доприноса развоју Новог Пазара.

„Бројни пројекти, улагања у инфраструктуру, привреду и напори у очување културно историјског наслеђа нашег краја само су неки од разлога за овај симболичан гест“, рекао је градоначелник Нихат Бишевац.

По предлогу Одбора за обележавање Дана града, овогодишји добитник повеље је  амбасадор Краљевине Норвешке Арне Санес Бјорнстад, због изузетне подршке граду.

Плакете града добили су проф.др Саит Качапор, универзитететски професор и човек који је живот посветио образовању младих генерација, као и Родољуб Нићифоровић, оснивач истоимене фондације, јер је до сада стипендирала преко 6000 ученика, студената и младих талената са подручја Новог Пазара.

Свечана седница Скупштине града почела је обраћањем председавајуће Ифете Радончић. Председница Скупштине поручила је да су две године, колико је на челу Скупштине, озбиљан временски период за који је урађено пуно тога а да ће скупштинска већина у наредном периоду наставити да ради на очувању богатог наслеђа.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA