A- A A+

Сајам предузетништва, финале “Еко фестивала” и премијера представе у истом дану

Као део обележавања Дана града у Новом Пазару је први пут одржан и Сајам социјалног предузетништва. Важну привредну манифестацију, у склопу пројекта ”Нови Пазар – нови послови”, Градска управа је организовала са циљем повећања запошљивости теже запошљивих категорија становништва, у партнерству са београдском Иницијативом за развој и сарадњу, Регионалном санџачком развојном агеницијом СЕДА и Националном службом за запошљавање.

Сајам социјалног предузетништва у Новом Пазару који је окупио око 20 излагача, осмишљен је као полазна основа за одрживи развој предузетништва које поспешује запошљавање теже запошљивих категорија становништва.

Сајам преузетништва отворио је координатор пројекта “Нови Пазар – нови послови” Февзија Мурић који је истакао значај концепта социјалног предсузетништва за покретање бизниса и изразио жељу да ће у будућности овај вид пословања доживети процват у Новом Пазару.

Кроз пројекат “Нови Пазар – нови послови” у Новом Пазару биће основана два социјална предузећа, на основу већ достављених бизнис планова, која ће на старту добити финансијску помоћ од по пет хиљада евра.

Истог дана у градском парку одржано је и финале „Еко-фестивала“ у организацији Центра за децу и омладину „Дуга“. Деца су различитим стваралачким формама послала поруку из наслова пројекта „Желимо чист град“. Учествовали су ученици основних  школа и вртића. Мале чуваре природе посетио је и поздравио их градоначелник Нихат Бишевац.

Учесницима су у Центру „Дуга“ додељене и награде у оквиру завршеног фестивала.

На позоришној сцени Културног центра премијерно је одиграна представа “Депортација” режисера Градимира Гојера која је рађена по тексту Жељка Вушуровића. Представа говори о злочинима над Бошњацима 1992. године и други је копродукцијски пројекат који реализује Културни центар.

Улоге су поверене Енверу Петровцију, Јасни Орнели Бери, Лемани Бећировић, Дарији Бадњевић, Џенани Џанковић те Вахиду Џанковићу.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA