A- A A+

Гимназијалци предузетничког духа гости градоначелника

Ученички тим „MB honey bomb “новопазарске Гимназије победник је националног омладинског такмичења у предузетништву, одржаног у Београду.

Гимназијалци су пре двадесет дана са својим бизнис планом и “медом у капсулама” победили и на градском такмичењу. Пројекат предузетничког такмичења средњошколаца Србије посредством Високе школе за пословну економију и предузетништво реализује Развојна агенција Србије, а ученици су поводом оствареног резултата били гости градоначелника Нихата Бишевца.

Градоначелнику су открили да је за најбољи резултат на републичком нивоу било потребно пет месеци интензивног тимског рада.

“Било је задовољство радити са овим саставом ученика. Успех на локалном такмичењу дао нам је разлога да верујем ода ћемо успех поновити и на националном плану. Признање нам је изузетно важно јер су ученици имали прилику да надметањем у изради бизнис планова покажу своју креативност и прецизност. Најбоља пословна идеја и начин на који је та идеја презентована створили су разлику од 100 поена предности у односу на другопласирану екипу”, казала је овим поводом Незрина Ницевић, школски психолог и ментор тима.

Градоначелник Нихат Бишевац подсетио је да град посебну пажњу посвећује подршци младима и развоју образовања. Честитао је члановима “MB honey bomb tima” на оствареном успеху, истакавши да су на иновативан начин, бизнис планом који је далеко бољи од конкурентске понуде, потврдили свој предузетнички потенцијал.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA