A- A A+

Почела прослава Дана града

У недељи прослављања 557. рођендана Новог Пазара, Музеј Рас ће бити отворен за посетиоце од 8х до 20х, а улаз ће бити бесплатан. Мурадија Кахровић Јаребичанин, етнолог у музеју позвала је грађане да погледају поставку, погледају новине у музеју, али и старе детаље како би се вратили у стари Нови Пазар и још више га заволели.

На градском тргу отворена је изложба „Бујрум у Нови Пазар“ у организацији Народне библиотеке „Доситеј Обрадовић“. Изложба сведочи о историји нашег града и његовој богатој културној прошлости. Директор библиотеке и аутор истоимене монографије из које је произашла изложба каже да је изложба прилика за све Пазарце, а нарочито млађе суграђане да се упознају са прошлошћу града. „Познавање прошлости и културе града ствара јачи осећај припадности једном граду. Такође, и сви гости града, током ових недељу дана, имаће прилику да нешто науче о нашем граду“, рекао је Реброња.

Сајам старих заната и рукотворина представиће вредне чуваре традиције. На градском шеталишту посетиоци ће моћи да уживају у ручно рађеним производима који чувају историју од заборава. Сајам носи назив „Пазар на дар“ и Туристичка организација Нови Пазар његов је организатор у склопу прославе Дана града. Директорица Љиљана Лешевић најавила је да ће сајам трајати од 16. до 20. априла, као и да ће сви посетиоци моћи да себе или другог обрадују сувениром будући да је сајам продајног карактера.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops