A- A A+

Више новца за социјална давања

За седам услуга социјалне заштите, град ће у овој години издвојити више од 46 милиона динара. Са пружаоцима услуга данас су потписани уговори. Знатно веће издвајање средстава него раније, у складу је са повећањем броја корисника одређених услуга.

„Више од 600 наших суграђана користиће до краја ове године неку од услуга социјалне заштите, што значи да ће и број запослених на овим пројектним активностима бити већи. Конкретно, у ове године обезбедиће 56 радних места за незапослене суграђане“, рекао је градоначелник Нихат Бишевац приликом потписивања уговора са  представницима удружења грађана који се баве  социо– хуманитарним делатностима.

Градоначелник је подсетио да је по издвајању средстава за област социјалне заштите Нови Пазар у самом врху локалних самоуправа у Србији, и да ће „у интересу подршке суграђанима којима је таква помоћ потребна, у наредном периоду бити издвојено још више новца“. 

Пројектно финансирање услуга социјалне заштите на снази је последње три године, а ове године покрива седам врста услуга. Конкусом за 2018. новац је додељен Удружењу психолога, за услуге персоналне асистенције и личног  пратиоца, Удружењу за помоћ МНРО за услуге дневног боравка и предах породице и Центру за социјални рад који пружа услуге помоћ у кући за стара лица и децу ометену у развоју и едукаттивно терапеутске услуге.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA