A- A A+

Међу “Градовима у фокусу” Новом Пазару средства Министарства културе и информисања

Граду Новом Пазару су на конкурсу "Градови у фокусу 2017." Министарства културе и информисања Владе Републике Србије, одобрена средства у износу од 6 милиона динара. Од тога, 4 милиона је предвиђено за процес дигитализације биоскопа у Културном центру, а 2 млиона за санацију крова ове установе. Тим поводом свечаном пријему организованом у беогрдском Клубу посланика, присуствују градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац, помоћник градоначелника Нихад Хасановић и директор Културног центра Хусеин Мемић.

Мемић је, коментаришући одлуку Министарства да Нови Пазар добије део новца предвиђеног конкурсом, рекао да је “избор нашег града потврда да Влада Србије препознаје напоре на локланом нивоу у циљу стварања квалитетнијих услова у заједници, због чега пружа конкретну подршку.

“Што се Културног центра тиче, морам рећи да су обезбеђена средства само део улагања која планирамо у складу са нашом дугорочном политиком пословања и одлуком да радом и инвестицијама Културни центар претворимо у центар градских дешавања и место које окупља квалитетне ствараоце из различитих области. Велики део посла је завршен и видљив, али увек идемо корак даље”, казао је директор КЦ Нови Пазар Хусеин Мемић.

Од 72 града у Србији која су се пријавила на конкурс, Град Нови Пазар је међу 20 градова којима су средства одобрена.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA