A- A A+

Градски штаб о штети изазваној временским приликама током викенда

Комисија за процену штете формирана одлуком Градског штаба за ванредне ситуације обићи ће новопазарска домаћинства и пољопривредна газдинства која су током викенда услед лоших временских прилика и олујног ветра претрпела материјалну штету. Комисија ће локације за обилазак одредити на основу већ пристиглих пријава грађана, а током ванредне седнице са само једном тачком дневног реда усаглашени су и даљи кораци у циљу пружања подршке грађанима.

„Двадесетак домаћинстава је евидентирано током викенда, непостредно по стицању услова да стручна служба изађе на терен. Домаћинства која су претрпела штету налазе се на различитим локацијама, што је отежавало посао али смо успели све да завршимо. Морам рећи да је услед ветра оштећен кров на Техничкој школи као и на згради вртића „Младост“ на магистрали. Оперативно, Одељење за ванредне ситуације реаговало је у складу са надлежностима“, рекао је руководилац Одељења за ванредне ситације Градске управе за изворне и поверене послове Насер Црновршанин. Према његовим речима материјалну штету је, по евиденцији сачињеној обиласком терена, претрпело двадесет домаћинстава а у оквиру неких се налазе и пољопривредна газдинства.

Јавном предузећу „Градска чистоћа“ наложено је уклањајње стабала са јавних површина, јер је јак олујни ветар чупао и дрвеће. Према подацима саопштеним на ванредној седници Штаба, снабдевање електричном енергијом на подручју града је уредно, иако је у једном тренутку без струје било чак пет стотина породица.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA