A- A A+

Министарство ће средства за изградњу ОШ у Новом Пазару обезбедити из фондова ЕУ

Министарство није определило средства у буџету  за изградњу школе, новац ће обезбедити из фондова ЕУ

Народник посланик др Муамер Бачевац, на дискусији у скупштини питао је министра Шарчевића да ли буџету министарства постоје опредељена средства за изградњу основне школе у Новом Пазару у износу од 6.000.000 еура како се спеуклисало у медијима. Министар је одговорио да буџету нема новца за ту намену али да ће министарство преко пројеката обезбедити стредства из фондова ЕУ, од којих ће бити изграђена још једна основна школа која је неопходна Новом Пазару.

Бачевац је за скупштинском говорницом изјавио да је локална самоуправа Новог Пазара лоцирала адекватну парцелу и израдила идејни пројекат за школу и вртић. Планирано је да се школа и вртић граде у насељу Шутеновац чиме ће се растеретити тренутно најбројнија ОШ “Вук Караџић”. Предстоје преговори о куповини земљишта, будући да су парцеле у приватном власништву.

Први разговор о изградњи нове школе одиграо се у септембру прошле године, приликом отварања реновиране школе ОШ “Стеван Немања”, када је министар посетио Нови Пазар. Том приликом министру је предочено с којим се проблемима суочавају школе у Новом Пазару и предложено је да се издради нова основна школа.  У наредном периоду, град ће сарађивати са министарством како би се пројекат изградње школе што пре десио.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA