A- A A+

Градоначелник Бишевац: Хитно да реагују надлежни државни органи

Најоштрије осуђујемо догађаје који су у последњих неколико дана потресли наш град и поново ставили Нови Пазар у фокус пажње јавности а тичу се напада на имама Бор џамије Незир еф. Салиховића и покушаја паљења аутомобила Хасиба еф. Суљевића.

Захтевамо од Полицијске управе Нови Пазар, Министарства унутрашњих послова и Тужилаштва да у складу са својим надлежностима хитно предузму све мере у циљу идентификовања налогодаваца и починиоца ових подмуклих напада.

Апсурдно, али ми се данас суочавамо са ситуацијом која није забележена ни у време најоштијих подела унутар Исламске заједнице и политичких несугласица у нашем граду. Та чињењца говори у прилог тези да се овде не ради о никаквим инцидентима, већ о добро организованој акцији којом неко жели да од Новог Пазара поново створи кризно подручје.

Због тога сви надлежни државни органи имају обавезу према грађанима Новог Пазара да својом брзом реакцијом спрече даље ширење нетрпељивости и зауставе манипулације појединаца и интересних група по овом питању. 

На крају, захтевамо још једном да полиција и тужилаштво својим конкретним деловањем коначно покажу адекватан ниво ефикасности у раду јер би њихова пасивност у овом случају могла да произведе несагледиве последице што, верујемо, никоме није циљ, каже се у саопштењу које потписује градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops