A- A A+

Пројекат Подршке развоју приватног сектора дао одличне резултате

Развојна агенција Србије и УСАИД Сербиа обележиле су завршетак четворогодишњег Пројекта за развој приватног сектора (ПСД). За успешно спровђење пројекта Регионалној развојној агенцији СЕДА уручена је захвалница.

“Овај пројекат је био веома значајан за првиреду Новог Пазара, Сјенице и Тутина. Пружали смо подршку приликом оснивања нових предузећа, стварања нових радних места, али смо пружили финансијску и нефинасијску помоћ за фирме које постоје дуги низ година. Од 40 новоснованих фирми у оквиру овог пројекта, чак 29 је основано уз помоћ СЕДА-е. То говори и о спремности наших привредника да користе расположива средства, али и о спремности Регионалне развојне агенције Санџака да им у томе помогне”, рекао је Самир Качапор дирецтор РРА СЕДА.

Градоначелник Нихат Бишевац био је гост на свечаности поводом завршетка програма. “Наше стратешко опредељење је да оснажујемо домаћу привреду. Овакви резултати охрабрују и драго ми је да смо још једном показали предузетнички дух. Овим пројектом је пружена финансијска помоћ привредницима и створена је позитивна пословна клима.Посебно је значајно да су се привредници повезали међу собом, јер је то најбољи начин да приступају тржишту и међународним фондовима.”, рекао је градоначелник.

Као пример најбоље праксе представљен је пројекат Пештер агро кластер.

Кроз пројекат је подржано 184 предузећа и осам кластера, отворено је око 500 нових радних места, око 160 на одређено и више од 1.600 сезонских радних места. Пројекат је реализован уз подршку партнера Регионална развојна агенција Златибор Регионална Развојна Агенција Санџака - СЕДА Центар за развој Јабланицког и Пцињског округа РДА Краљево.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA