A- A A+

Награда ЕДЕН у Бриселу уручена градоначелнику Бишевцу

Синоћ је у Бриселу Новом Пазару и званично уручена награда ЕДЕН за изузетну дестинацију Европе у Србији. Награда је уручена градоначелнику Нихату Бишевцу. Ова награда за Нови Пазар представља посебан пијетет нарочито ако се има у виду да је наш град један од 18 добитника из целе Европе.

У Бриселу су синоћ додели награда присуствовали сви значајни представници земаља, добитница награде ЕДЕН за изузетне дестинације Европе, њих 18.

Нови Пазар је ову награду, односно прво место освојио након  што је учествовао на националном конкурсу за избор ’’Изузетне дестинације Европе”(Еуропеан Дестинатион оф Еxцелленце-ЕДЕН).

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац, коме је синоћ и уручена ова награда, казао је да ће Нови Пазар убудуће заузимати значајно место на туристичкој мапи Европе што ће, како је истакао, резултирати и доласком већег броја туриста.

Директорка Туристиче организације Новог Пазара Љиљана Лешевић казала је да је Нови Пазар овакву награду одавно заслужио, те да ће овиме бити отворене многе могућности за унапређење овдашње туристиче понуде.

Подсетимо, конкурс је спровела Туристичка организација Србије, а тема је била ’’културни туризам”.

Посебан нагласак је стављен на материјално културно наследје на листи непокретних добара Републичког завода за заштиту споменика културе, на листи УНЕСКО културне баштине и у оквиру тематских културних рута.

Изабране дестинације у Србији биће уврштене су у ’’Мрежу изузетних дестинација Европе”, и промовисане на међународном плану кроз посебну публикацију посвећену овом пројекту, као и путем сајта Туристичке организације Србије, Европске комисије и друштвених мрежа.

Извор: rtvnp.rs

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA