A- A A+

Јадрански сајам: Нови Пазар препознају по културним и спортским манифестацијама

Други дан сајма МЕТЕБС у Будви,  на штанду Регионалне туристичке организације Санџака протиче у дружењу са љубитељима туризма, културе и умјетности. Многобројним посјетиоцима представљене су манифестације које карактеришу Нови Пазар, а то су: музички фестивал Стари Град, Дани дијаспоре, Љетни вашар и Сопоћанска виђења. Посјетиоци су били заинтересовани и за биатлон у Сјеници, Дане сјеничке пите, рафтинг на Ибру, тутинску Џипијаду, Комаранску Кошију и Лимске дарове у Пријепољу.

“Град Нови Пазар сви препознају по квалитетним, традиционалним културним и спортским догађајима, умјетници су посебно заинтересовани за нашу колонију Сопоћанска виђења , а млади за фестивале, слично је за Сјеницу и Тутин. Лов и риболов, пјешачење, планинарење, бициклизам, рафтинг, параглајдинг и скијање су активни одмор у природи, за који су највише заинтересовани страни посјетиоци Сајма.,, рекао је директор Регионалне туристичке организације Санџака Харис Гегић.

На сајму у Будви поред културних потенцијала, посјетиоцима  је представљен и вјерски туризам. Први пут на оваквој манифестацији промовисан је и програм и РТВ Нови Пазар.

Извор: rtvnp.rs

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA