A- A A+

Делегације турске Тузле посетила Нови Пазар

Делегација турске општине Тузла данас је боравила у Новом Пазару. Са градоначелником Новог Пазара Нихатом Бишевцем и његовим сараданицима разговарали су о успостављању сарадње на пољу образовања, културе, али се упознали и са привредним потенцијалима овог краја.

Потпредседник Општине Тузла у Турској, Тургут Оздјан  која је братска са истоименом општином у Босни и Херцеговини посетио је Нови Пазар. У турској делегацији били су и  представници директоријата за образовање при Министарству образовања Републике Турске.

Циљ је да се пројекти, који се споводе са босанском општином Тузла пренесу и на Нови Пазар ,а  тичу се образовања и културе. Пројекат, који реализују две истоимене барстке општине је поновна публикација турско-босанског речника из 1631.године, од Мухамеда Хеваија Ускуфија, а Турски културни центар ће одрадити промоцију речника у Санџачким општинама,.

Представници турске општине Тузла данас су се упознали са привредним потенцијалима овог краја са циљем да заинтересују  тамошње привреднике за могућа улагања, посебно након најаве изградње путева Беогард –Сарајево и Београд –Бар који би требали да прођу преко Санџака.

Извор: rtvnp.rs

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA