A- A A+

Реконструкција спотске хале код ОШ „Вук Караџић“ корисна за спортисте и ђаке

Међу бројним пројектима који ће бити реалиозовани у оквиру протокола о сарањи потписаних прошле године, током посете турског председника Реџепа Таипа Ердогана Новом Пазару, договорена је и реконструкција спортске дворане у близини Основне школе „Вук Караџић“.

Представници турске „Доуш групе“ који ће финансирати обнову спортског објекта боравили су данас у Новом Пазару и са градоначелником Нихатом Бишевцем обишли дворану.

„Реконструкција хале код ОШ „Вук Караџић“ изузетно је важна за све, нарочито за стварање услова у циљу популаризације колективних спортова као што су кошарка и одбојка. Практично добијамо потпунио нову халу, што ће значајно обогатити спортску инфраструктуру у граду. Наши спортисти и заслужују сјајне услове а Нови Пазар спада у ред локалних самоуправа са најбољом спортском инфраструктуром“, рекао је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.

Према речима првог човека града, Нови Пазар има тенденцију да постане регионални центар кошарке под вођством спортског великана Мирсада Јаховића.

Спортску дворану ће за потребе одржавања часова физичког васпитања моћи да користе и ученици највеће основне школе у Србији, ОШ Вук Караџић“, који су овај део наставе до сада обављали искључиво у школском дворишту.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA