A- A A+

Трибина у сусрет Дану жена

У сусрет 8.марту, Међународном дану жена, градски Савет за родну равноправност и једнаке могућности, организовао је у фоајеу Културног центра трибину посвећену празнику жена. Циљ је да се укаже на суштинско значење и историјат овог датума.

Дан жена не одликују само поклони, цвеће и једнодневна пажња. То је дан када се славе економска, политичка и друштвена достигнућа припадница женског пола. Трибина у сусрет 8.марту је и организована са циљем да се скрене пажња на право значење и историјат Међународног дана жена.

”Ми желимо овом трибином да покажемо да овај празник није само шаренило на улицама, стихови посвећени мајци, девојци, супрузи… већ има и дубље значење и веома интересантну историју. Са нашим панелисткињама ми вечерас оживљавамо сећање на историју борбе жена за људска права и оживљавамо сећање на одређене жене које су ушле у историју и које су нама данас прокрчиле пут и показале да су жене заиста равноправни чланови овог друштва”, рекла је председница Савета за родну равноправност и једнаке могућности Банина Мудеризовић.

Трибина је окупила чланице Савета за родну равноправност али и, представнице правосуиђа, Министарства унутрашњих послова, Градске управе и невладиног сектора. 8.март су, од 1975.године, која је проглашена Међународном годином жене, Уједињене нације почеле службено обележавати као Међународни дан жена.

Извор: rtvnp.rs

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA