A- A A+

На Сајму туризма Нови Пазар у центру пажње

Данас се у оквиру 40. Међународног сајма туризма у Београду посетиоцима представио Нови Пазар. Штанд овдашње Туристичке организације био је отворен за све  који су желели да се упознају са његовом понудом. Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац обраћајући се присутнима на новопазарском штанду казао је да се у Новом Пазару ради на повећању смештајних капацитета и позвао све да посете град широког срца.

На штанду Новог Пазара данас шаренолико. Представљена је богата туристичка понуда, потенцијали и предности, овдашња култура, кухиња, али првенствено добро познато гостопримство.

Обраћајући се великом броју присутних градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац казао је да је Нови Пазар постао, економски, образовни и културни центар, те да овај простор каратерише јединствена мултикултуралност која га краси. Бишевац је презентовао културно историјске споменике, бањски и здравствени туризам, посебно истакавши природно окружење у ком се Нови Пазар налази. Посебан акценат је ставио на развој спортског туризма нагласивши да град обилује бројним теренима, међу којима је посебно истакао новоизграђени атлетски стадион.

Директорка Туристичке организације Новог Пазара Љиљана Лешевић казала је да се комплетан тим потрудио да дух града представе посетиоцима Сајма.

Посетиоци су данас били у прилици да пробају деликатесе испод сача породице Дервишнуровић, посластичарнице Хани, Меа компе и Зоранића куће.

У културно забавном делу програма представили су се Трио фантастико, КУД Голија и КУД Младих.

Светла Сајма, који иначе ове године бележи рекордну посећеност, угасиће се сутра.

Извор: rtvnp.rs

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA