A- A A+

Брајев ред за најбољу слабовиду ученицу у Србији, Новопазарку Дину Татаревић

Дина Татаревић, слабовида ученица Техничке школе у Новом Пазару један је корак ближе остварењу своје животне жеље да постане новинарка и то захваљујући одлуци градоначелника Нихата Бишевца да јој град поклони Брајев ред. Реч је о монитору за слепа и слабовида лица, осмишљеном да им олакша процес учења.

Дина Татаревић је међу вршњацима са оштећењем вида, најбоља ученица у Србији, а поклоном је искрено одушевљена.

"Дала сам једном интервју илустрованој политици. Било је занимљиво. Себе видим у свету новинарства ако за то буде услова јер ме новинарски посао фасцинира, почев од начина на који настају вести до сусрета са различитим људима",рекла је она приликом посете градоначелника Техничкој школи. Одважна и изузетно вредна Дина Татаревић захвалила је јавно првом човеку Новог Пазара Нихату Бишевцу и директору своје школе Хиду Љајићу на жељи да јој олакшају школовање али  и омогуће читање ваннаставних садржаја. Ужива у поезији а од предмета издваја српски језик и књижевност.

Градоначелник Нихат Бишевац подсетио је овом приликом да град води рачуна о својим најбољим ученицима, међу којима је и Дина Татаревић. То је, како је казао, један од разлога посете Техничкој школи и одлуке да Дина добије Брајев ред.

"Настојимо да свим ученицима и наставном особљу обезбедимо најбоље услове за рад. Посебно водимо рачуна о најбољим ђацима, тако да смо нашој драгој Дини, због до сада остварених школских резултата и начина на који нас као најбоља слабовида ученица у Републици представља, даровали за њу значајан  уређај. Брајев ред ће јој сигурно помоћи у даљем раду и знатно олакшати учење. Она је поклон заслужила изузетним залагањем, јер бити најбољи значи да разлога за понос има и наш град", закључио је градоначелник Бишевац.

Градоначелник Бишевац је подсетио да су у току школска такмичења, а да ће град  наградити све ђаке који на окружним и републичким такмичења остваре значајне резултате. Поколоне ће добити и њихови наставници, јер учествују у припреми ученика да у одмеравању знања са вршњацима постигну запажен успех.   

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops