A- A A+

Грађани подржали акцију НУРДОРа, град иницира формирање локалног фонда за подршку деци

У организацији Националног удружење родитења деце оболеле од рака НУРДОР и у Новом Пазару је обележен 15. фебруар, дан деце оболеле од малигних болести. Акције подршке организоване су у више од 20 градова у Србији. Грађани окупљени код Себиља могли су да, куповином наруквице на лицу места или слањем смс поруке на број 1150 дају допринос прикупљању средстава за ново хемато-онколошко одељење у Нишу. Новопазарци су се одлично одазвали акцији одржаној под препознатљивим слоганом “И ја се борим”.

Кампању која за циљ има подизање свести јавности о малигним болестима код деце подржали су и градоначелник Нихат Бишевац, председница градског парламента Ифета Радончић, њихови најближи сарадници, представници локалних институција и предузећа.

“За потребе сталне подршке деци оболелој од ове опаке болести, град ће иницирати формирање фонда за помоћ. Желимо да најмлађима којима наша подршка треба олакшамо херојску борбу са тешком болешћу. У нашем граду на жалост на годишњем нивоу у просеку од карцинома оболи тридесет малих хероја и ми ћемо учинити све да им борбу са којом се суочавају учинимо лакшом, како би истрајали на путу до оздрављења “, рекао је градоначелник Бишевац.

Испред организације НУРДОР поручили су да је Нови Пазар доказао хуманист кад год је за то било прилике и истакли да је подршка у прикупљању средстава за изградњу хемато–онкологије у Нишу веома важна. Болест је у читавом свету изузетно распрострањена и међу најмлађима а излечива је у случајевима откривања у раној фази и у условима пружања адекватне терапије и неге. Светска здравствена организација жели да подигне свест о овој болести и помогне у борби против ње. У Србији се годинама уназад успешно и захваљујући бројним волонтерима у организацији НУРДОР, покрећу различите акције.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA